Week 1: Chinese kool anders

  

Allemaal een heel gezond en vooral culinair 2014!!! Dat het maar een jaar mag worden waar jullie mijn website vaak bezoeken en genieten van lekkere verrassende gerechten. Dat ga ik in iedergeval wel doen. Ik heb nog genoeg lekkere recepten bewaard waar ik zeker deze site weer voor een jaar mee kan vullen.

Een nieuw jaar betekend ook goede voornemens. Ik doe daar niet echt aan, behalve dat ik deze site groter wil maken. Maar voor de mensen die wel aan de 'bekende' goede voornemens zoals meer sporten en gezonder eten hebben we deze week een gezond en erg lekker gerecht. Althans ik vond het heel erg lekker. Ik moest wel even op de markt vragen wat de chinese kool was. Ik heb met deze groente weinig tot geen ervaring.
Het is een gerecht wat gemakkelijk te maken was. Mijn lieve broer at ook mee dus met ons 3-en waren we erg benieuwd. Sander was vooral enthousiast door het gehakt. Hij vond persoonlijk dat er wat te veel kool bij zat. Maar mijn broer en ik vonden juist de combinatie van de kool met het gehakt erg lekker.

Wat me trouwens opviel bij de ingrediƫnten dat je 2 witte boterhammen nodig hebt. En aangezien wij gewoonlijk geen wit brood eten had ik dat dus niet in huis. Maar omdat ik wel vaker bij een gerecht 1 of 2 witte boterhammen nodig heb, heb ik nu een halfje wit bij de supermarkt gekocht. En bij thuiskomst deze in de vriezer gedaan. Zo heb ik altijd witte boterhammen op voorraad.

Het is een makkelijk gerecht om voor te bereiden en te maken, dus als je door het sporten niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan is dit een goede oplossing.

Nodig:
- 500 gr Chinese kool, bladeren losgemaakt
- 1 eetl olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 eetl kerriepoeder
- 2 witte boterhammen zonder korstjes
- melk
- 1 ei
- 500 gr rundergehakt
- 1 appel, geschild in kleine blokjes
- 25 gr blanke rozijnen

Bereiding:

- Breng een pan met water en zout aan de kook (door de hoeveelheid koolbladeren heb ik 2 pannen gebruikt)
- Snijdt de harde kern uit de koolbladeren maar laat de bladeren wel heel
- Kook de koolbladeren 2 minuten en spoel ze af onder koud water
- Laat uitlekken en bewaar de bladeren op een koele plek tot later gebruik
- Verhit de olie en fruit de ui met de kerrie
- Laat de boterhammen ca 10 minuten weken in de melk
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Knijp het brood uit en kneed het samen met de ui en het ei door het gehakt
- Doe er een beetje zout en peper bij en kneed de appel en rozijnen erdoor
- Bekleed de taartvorm met de helft van de koolbladeren en laat ze een beetje uitsteken boven de vorm
- Schep het gehaktmengsel hierin en druk het goed aan in de kool
- Bekleed het gehakt met de rest van de koolbladeren en duw de randen stevig naar binnen zodat er een geheel gesloten vorm ontstaat
- Giet een paar eetlepels water over de kool en dek het geheel af met aluminiumfolie
- Bak de taart in de oven in ca 40 minuten gaar
- Giet wat vocht uit de vorm, keer de taart om en snijdt in punten

EET SMAKELIJK!!!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb