Week 51: Courgette anders

  

Regelmatig maar ik aardappelkoekjes. Daar doe ik dan geraspte aardappel, bloem, eieren, peper & zout bij. En als Sander op dat moment in de keuken komt en hij ziet wat ik aan het maken ben, wordt hij altijd heel erg blij. Dus toen ik dit recept zag was ik erg enthousiast. Het zijn courgettekoekjes ipv aardappelkoekjes. Sander kwam toevallig de keuken in toen ik hier mee bezig was en hij dacht al dat het aardappelkoekjes zijn. Maar dit is anders.
Anders qua smaak en vooral anders qua structuur. Zijn de aardappelkoekjes krokant en stevig, deze courgettekoekjes zijn zacht. En ik vond ze ook iets te zuur, waarschijnlijk komt dat omdat ik er teveel citroen heb ingedaan.
Het 'sausje' wat er bij staat hoort er wel echt bij. Want als je dat over het courgettekoekje doet, is deze direct een stuk lekkerder. Al met al was ik niet heel tevreden. En was dit voor mij één keer en niet weer. Maar Sander was wel heel erg enthousiast en vroeg waarom ik er niet meer gemaakt had.
Zoals dus al vaker vermeld, smaken verschillen!
Dus mocht je met de kerst nog een bijgerecht zoeken, dan is dit zeker een optie!

Nodig:
- 1/4 citroen, schoongeboend
- 250 gr courgette met schil, grof geraspt (dat is 1 courgette)
- 1 ei
- 2 eetl bloem, gezeefd (ik heb iets meer gebruikt)
- 3 eetl olijfolie
- 1 eetl gehakte verse munt
- 100 ml Griekse yoghurt

Bereiding:
- Rasp de schil van de citroen en pers het vruchtvlees uit
- Schep het citroensap door de courgette
- Klop het ei met het zout, versgemalen peper en citroenrasp. Spatel de bloem er door heen
- Schep de courgette erdoor
- Verhit olijfolie in de koekenpan en schep hierin bergjes beslag
- Bak de koekjes op middelhoge stand tot de bovenkant bijna droog is
- Keer ze om en bak de andere kant goudbruin
- Houd de koekjes warm onder aluminiumfolie en bak door tot het 'beslag' op is
- Maak het sausje door de munt door de Griekse yoghurt te mengen

EET SMAKELIJK!!!!