Week 32: 'Geen tijd'

           

Vaak hoor ik de zin 'voor zo'n uitgebreide maaltijd heb ik geen tijd'. En dat is ook helemaal waar! Met kerst (en soms ook met pasen) vinden we het niet erg om uren in de keuken te staan, maar doordeweeks denken de meeste daar anders over.

En zo iemand ben ik ook. Nieuwe gerechten probeer ik altijd op een vrije dag, mede om te weten hoeveel tijd het in beslag gaat nemen. Maar na een lange werkdag heb ik ook geen zin om uren in de keuken te staan. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik vind dat koken iets ontspannends heeft, zelfs als we 'simpel' aardappels groente vlees eten.

Dus voor deze week een gerecht waarbij je minder dan een half uurtje in de keuken staat. Ideaal voor als je 's avonds nog wil sporten of gewoon lekker languit op de bank wil liggen.
Toen ik dit recept las, dacht ik dat we hier niet genoeg aan zouden hebben, het tegendeel bleek waar. In het recept stond wel dat het voor 4 personen was, daar ben ik het niet mee eens. Misschien wordt het dan bedoeld als lunch, maar voor avondeten was het voor ons 2-en genoeg.
We vonden het beide een erg lekker en vernieuwend gerecht. Sander's reactie was wel, er had wel gehakt bij in gemogen. Hij is een enorme gehakt-liefhebber. Maar in dit geval kan ik hem daar zeker gelijk ingeven. Dus volgende keer lekker gekruid gehakt erdoor, zo wordt de quesadilla denk ik nog lekkerder

Nodig:

- 1 blikje chilibonen (400 gram)
- 125 gr creme fraiche
- paprikapoeder
- 100 gr salami (ik heb 8 plakken gebruikt)
- 4 tortillawraps
- 100 gr mexicaanse cheddar (ik heb belegen kaas gebruikt)
- 4 tomaten (ik had hele grote tomaten, heb er 1 gebruikt)
- 2 paprika's
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding:

- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijdt de paprika's in kleine blokjes
- Snijdt de tomaten in blokjes
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika's aan. Voeg de bonen toe (zonder vocht) en maak dit op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Prak het paprika-bonenmengsel grof met een vork
- Besmeer 2 van de 4 wraps met creme fraiche en verdeel hierover het paprika-bonenmengsel. Leg hierop de plakken salami. Rasp de kaas erover en beleg met de andere wrap
- Verhit een droge koekenpan en rooster de wraps aan beide kanten
- Serveer met de tomatenblokjes

EET SMAKELIJK!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb