Week 9: Fruit als nagerecht

 

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een nagerecht op mijn site. En ik wilde graag een gezonde variant van het nagerecht maken. Dus een keertje zonder chocolade. Want hoewel ik het me niet kan voorstellen zijn er vast mensen die niet van chocolade houden en hen wil ik ook tevreden houden op deze site.

Het is een gemakkelijk gerecht om te maken. In plaats van rum heb ik tia maria gebruikt omdat ik dat wel in mijn kast heb staan. En aangezien ik nog steeds geen amandelkoekjes in de supermarkt kon vinden heb ik bastognekoeken gebruikt. Dat stond ook bij de opties. En ik vond het een erg lekkere combinatie, warme appel met suiker en bastognekoeken. Sander was iets minder enthousiast. Kennelijk houdt hij niet van warme appel, behalve dan bij appeltaart. En ondanks dat hij een enorme zoetekauw is, vond hij dit gerecht té zoet....
Smaken verschillen zullen we dan maar zeggen

Nodig:
- 2 appels, liefst met rode schil
- 40 gr amandelkoekjes (of bastognekoeken), verkruimeld
- 1 eetl. rum of tia maria
- 1 eetl. bruine basterdsuiker
- 1 eetl. boter
- 1 eetl. honing

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de appels en snijdt het kapje van de appels (als een deksel)
- Boor het klokhuis met de appelboor eruit (niet door de bodem gaan) en hol de appels iets verder uit met een lepeltje
- Meng de koekjes met de rum en basterdsuiker (ik heb er ook nog een beetje overige appel bij gedaan)
- Vul de appels met dit mengsel
- Zet de kapjes als deksel op de appels
- Zet de appels naast elkaar in een ovenschaal
- Smelt de boter en bestrijk de appels ermee
- Zet de ovenschaal ca 20 minuten in het midden van de oven (probeer met een prikker of ze gaar zijn)
- Serveer de warme appels op een bedje van vanilleyoghurt en besprenkel ze met een beetje honing

EET SMAKELIJK!!!!!