Week 6: Liefde gaat door de maag

Op 9 februari zijn Sander en ik 14 jaar samen! En daar hoort een liefdesgerecht bij. Maar op 9 februari zijn wij in Lissabon, Portugal en ik ga dan natuurlijk niet op de hotelkamer koken. Dus vandaar dat ik het gerecht wat eerder heb gemaakt.
Je kan verwachten bij een liefdesgerecht dat ik voor gehakt kies, omdat ik weet dat Sander daar enorm van houdt. Maar in dit geval ben ik gegaan voor vis. En voor wie mij en Sander een beetje kent, de meeste vissoorten vinden wij niet lekker. Behalve tilapia, pangasus, en vissticks is de 'zee-keuken' niet aan ons besteed. En de echte visliefhebbers die ik ken vinden die soorten niet eens echte vis..
Maar toch hebben wij enorm genoten van dit gerecht. Soms vindt Sander tilapiafilet wat saai, maar in deze variant is het verrassend lekker!! En dat er chips in avondeten gebruikt wordt is ook wel bijzonder. In het gerecht stond dat het lekker is met sperziebonen en aardappelpuree. En omdat ik iets speciaals wilde heb ik aardappelpuree van zoete aardappel gemaakt. De zoete aardappel vond ik namelijk het enige gedeelte wat wel lekker was is het roquefortgerecht van een aantal weken geleden.
De puree heb ik vervolgens in een hartjesvorm (een vorm die je ook voor koekjes gebruikt) op het bord gedaan. Erbij had ik ook worteltjes gemaakt, dat vond ik er mooi bij kleuren. De aardappelpuree vonden we beide erg lekker, maar wel erg zoet. Het proefde bijna net zo zoet als de wortels, dus of dat nou zo'n goede groentekeuze erbij was...
Ik had voor ons per persoon 2 tilapiafilets gebruikt. Als je er meer groente en aardappel bij doet is 1 filet ook genoeg. En aangezien ik nog nooit met mijn ovengrill gewerkt heb, heb ik eerst de filets 8 minuten in de oven gezet (op 180 graden) en daarna nog 5 minuten onder de ovengrill gedaan

Nodig:
- 1 eetl. gedroogde Provencaalse kruiden
- 75 gr tortillachips, fijn gestampt
- 50 gr geraspte belegen kaas
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 4 tilapiafilets, ontdooid
- 2 eetl. citroensap
- 500 gr aardappels, geschild en in stukken

Bereiding:
- Met de chips met de kaas
- Schep de paprikablokjes door het tortilla-kaas-mengsel
- Verwarm de ovengrill voor
- Besprenkel de visfilets met citroensap en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Een rooster met bakpapier werkt ook!
- Kook de aardappels met zout gaar. Giet ze af en stamp met zout, peper, provencaalse kruiden tot een gladde puree
- Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en bedek ze daarna met het tortilla-mengsel
- Schuif de bakplaat 10 cm onder de ovengrill en rooster de filets in 6 minuten goudbruin en gaar
- Schep de filets op de borden en serveer de aardappelpuree erbij

EET SMAKELIJK!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb