Week 11: De lente gaat beginnen

De lente gaat beginnen!!! Mijn tuin begint er ook al weer beter uit te zien. Ondanks dat we niet echt winter hebben gehad zijn de eerste nieuwe zaadjes alweer geplant. Daar lees je op het tuingedeelte op deze site meer over.
En in het plusmagazine van deze maand zag ik dit gerecht waarbij staat 'lente-gemak'. Een perfect gerecht dus voor deze tijd van het jaar. Het is vooral dat ze de marmelade lentemarmelade noemen. Helaas is de marmelade op de foto wat donker uitgevallen....tsja foto's maken is niet mijn sterkste kant.
Lekker eten maken daarentegen wel. Want we waren enthousiast!!! Op zich is tilapiafilet maar een saai smaakloos visje, maar in deze variant vond zelfs Sander het lekker! De lentemarmelade vond hij wat minder..oh ja warme appel, daar hield hij niet zo van...En hij vond het iets te zoet smaken..
Erbij hebben we zelfgemaakte aardappelpuree en sperziebonen gegeten. Dat was een tip en een hele lekkere combinatie. Want de marmelade was bij de puree en de boontjes ook erg lekker! Dat had ik van te voren al een beetje verwacht, dus heb ik bij de marmelade wel de ingrediƫnten voor 4 personen aangehouden.

Nodig:
- 2 tilapiafilets, ontdooid
- 4 eetl. olijfolie
- 1/2 theel. chilipoeder
- 1/2 citroen, geperst
- 1 eetl. bruine basterdsuiker
- versgemalen peper & zout
- 3 rode uien, gesnipperd
- 1 stevige appel, geschild en in kleine blokjes (ik heb granny smith gebruikt, die had ik nog liggen)
- mespunt kaneelpoeder
- 1/2 eetl gehakte verse rozemarijn of 1/2 theel. gedroogde rozemarijn (ik heb natuurlijk verse uit eigen tuin gebruikt)

Bereiding:
- Meng 2 eetl. olijfolie met de chilipoeder, citroensap en peper
- Dep de vis droog en bestrijk met de olie
- Verhit de rest van de olie voor de marmelade
- Fruit de uien glazig
- Voeg de suiker toe en laat deze licht karamelliseren
- Schep de appelstukjes erdoor en laat op zacht vuur ca 10 minuten garen
- Voeg kaneelpoeder, rozemarijn en een beetje zout toe
- Verhit een grillpan zonder boter of olie
- Rooster de vis 2-3 minuten per kant
- Serveer de vis met de marmelade ernaast

EET SMAKELIJK!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb