Week 5: Zuurkool anders

  

Sander is een enorm fan van de zuurkoolschotel van Knorr en dan met extra ananas toegevoegd. Dus als ik een zuurkoolschotel maak is hij altijd wat sceptisch. Ik hoop dus elke keer dat het lekkerder is dan de Knorr.
Toen ik de inhoud proefde voordat die de oven in ging was ik erg enthousiast. Ik geloofde dat dit wel eens de Knorr zou kunnen overtreffen. Maar helaas, Sander was een stuk minder enthousiast. Daarbij komt dat hij niet zo van filodeeg houdt. En hij heeft me dat al wel eens verteld, maar dat was ik even vergeten...oeps...Dus eigenlijk had ik bladerdeeg moeten gebruiken en dan had het wellicht de Knorr van de 1e plaats kunnen stoten. Maar in dit geval is dat dus niet gebeurd..
Sander vond het lekker, maar heeft liever de Knorr. En ik vond het denk ik lekkerder dan de Knorr. Ik moet wel zeggen dat ik de inhoud lekkerder vond voordat die de oven in ging... Tsja dat heb ik ook wel eens bij cake gehad..
Door de chorizo en knoflook had ik de hele avond wel heel erg dorst, maar dat is bekend bij het gebruik van knoflook.
Het is een gemakkelijk gerecht om te maken. Ik was in 30 minuten klaar en die bereidingstijd stond ook in het recept!
Dus wil je ook eens een makkelijk lekker gerecht, probeer het uit en laat me weten wat je ervan vindt.
In het recept heb ik trouwens gelezen dat het lekker is met gebakken krieltjes. Maar omdat dit een recept voor 4 personen is en wij met z'n tweeën zijn heb ik er geen krieltjes bij gemaakt en was het genoeg.

Nodig:
- 1 pak filodeeg, ontdooid (in mijn pak -224 gram van Dura-  zaten 2*8 vellen filodeeg en ik heb 8 vellen gebruikt)
- 100 gr gesmolten boter (50 gram kan ook, ik hield ook veel over)
- 500 gr zuurkool, uitgelekt
- 250 gr gerookte kipfilet, in reepjes
- 100 gr chorizo in blokjes
- 3 lente-/bosuitjes in ringetjes
- 125 creme fraiche (ik gebruik altijd de light-variant)
- 1 eetl mosterd (omdat ik daar niet van hou heb ik het niet in huis, dus heb ik groene pesto gebruikt)
- sesamzaadjes

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bestrijk de vellen filodeeg met de gesmolten boter
- Leg de vellen kruislings op elkaar in de springvorm en laat het deeg iets over de rand vallen
- Druk het vocht uit de zuurkool
- Meng de zuurkool met de kip, chorizo, bosui, creme fraiche en mosterd
- Schep het mengsel op het filodeeg en vouw de filodeeg erover. Ik heb 1 vel filodeeg over de bovenkant gelegd
- Bestrijk de bovenkant van de 'taart' met gesmolten boter
- Stooi sesamzaadjes over de 'taart' (dit is een optie)
- Bak de 'taart' 30 minuten in de oven

EET SMAKELIJK!!!!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb