Week 44: Pannenkoek uit de oven

   

Ondanks dat ik al een aantal maanden deze website heb en dus veel nieuwe gerechten maak, komt het gerecht van deze week uit het allernieuwste tijdschrift van de Plus. Ligt nu zelfs nog in de winkel. Maar ik was het aan het doorbladeren, zag pannenkoeken gevuld met gehakt en toen kon ik geen ander gerecht meer bedenken waar ik meer zin in zou hebben.

Het zou wel een enorme uitdaging worden, want hoewel wij regelmatig pannenkoeken eten, bak ik ze nooit. Sander is daar erg goed in en ik vind het heerlijk dat er zo af en toe voor me gekookt wordt. Nu had ik natuurlijk Sander ook deze pannenkoeken kunnen laten bakken en dat ik dan zelf de rest doe, maar aangezien dit mijn website is, wilde ik het graag zelf proberen. En ik moet zeggen dat me het niet heel slecht af ging :-) De eerste pannenkoek was wel veel te dik, maar dat komt omdat het beslag ook erg dik was. Ik heb er dus wat extra melk aan toegevoegd. Toen ging het beter.

Dit recept staat trouwens voor 4 personen beschreven en ik heb alle ingrediĆ«nten gebruikt, met het idee dat we er dan de volgende dag ook nog van zouden kunnen eten. Er staat dat je 8 pannenkoeken moet maken, ik kwam uit op 7, misschien door die eerste die zo dik was. En er pasten maar 5 pannenkoeken in mijn ovenschaal en toen was ook de vulling op. Dus terwijl de oven zijn werk deed aten wij alvast een pannenkoek, ik proefde al de lekkere kruiden en was benieuwd naar het eindresultaat.

Het eindresultaat was erg lekker! Van Sander had er wel wat minder rozemarijn in gemogen, maar misschien heb ik er ook wel wat meer in gedaan dan in het recept stond. Het was zo lekker dat alle pannenkoeken op gingen!!

Nodig:
- 200 gr volkorenbloem (ik heb tarwebloem gebruikt)
- 6 eetl havermout
- 2 theel. gedroogde rozemarijn (1 theel. voor het beslag en 1 theel. voor samen met de kaas)
- 200 ml melk (maar ik heb dus wat meer gebruikt)
- 2 eieren
- 4 eetl. olijfolie (2 eetl. voor het beslag, 2 eetl. voor de vulling)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 250 gr rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 gr cherry-/kerstomaatjes, in kwarten
- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt (ik heb geraspte parranokaas gebruikt)

Bereiding:
- Meng de bloem met de havermout, een snufje zout en de rozemarijn
- Klop met een garde eerst de melk en dan de eieren erdoor heen tot er een glad beslag ontstaat
- Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak 8 pannenkoeken
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit olijfolie en fruit de ui hierin ca 4 minuten.
- Voeg het gehakt en de knoflook toe en bestrooi met zout en versgemalen peper
- Bak het gehakt rul, schakel de warmtebron uit en schep de tomaatjes erdoor heen
- Verdeel de gehaktvulling over de pannenkoeken en rol ze op
- Leg de pannenkoeken tegen elkaar in de ingevette ovenschaal
- Meng de Parmezaanse kaas met de rozemarijn en strooi dit over de pannenkoeken
- Bak de gevulde pannenkoeken in ca 15 minuten

EET SMAKELIJK!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb