Week 34: Sperzieboontjes anders

                   

Toen ik het weekrecept las viel mijn oog op 2 ingrediënten waar ik heel blij van wordt. Het eerste is sperziebonen. Ik vind dit één van de lekkerste groentes die er bestaan. 'Gewoon' gekookt, in Bobotie of als Sajoer Boontjes. Behalve van de 1e variant wordt Sander er ook erg blij van. Dus we waren beide erg benieuwd hoe deze variant zou smaken.

Het 2e ingrediënt waar ik blij van werd is basilicum. Een kruid die maar niet in mijn tuin wil groeien. En dat terwijl ik de italiaanse keuken zo lekker vind. Ik ben de tel kwijt hoevaak ik al een basilicumplantje heb gekocht bij diverse winkels zoals Intratuin, Plus, Aldi, Albert Heijn of van de markt. En steeds gaat het plantje na een week of 2 á 3 dood....Ik heb geen idee wat ik fout doe, veel water geven/weinig water geven. Ik heb echt alles al geprobeerd... En heb de hoop dat een basilicumplantje bij mij nog gaat groeien een beetje opgegeven. Maar ja, nu had ik in dit gerecht basilicum nodig. En aangezien de Plus geen bakje met basilicumblaadjes had, staat er nu toch weer een basilicumplantje bij mij in huis. Ik twijfel nog of ik hem in mijn tuin ga zetten of op mijn aanrecht laat staan. Ook deze beide opties heb ik al vaker getest zonder succes....Wie weet gaat het me nu wel lukken (duimen jullie met me mee?)

Ik vond het gerecht erg lekker. Ik had er gekookte aardappels bij gemaakt en dat vond ik een erg lekkere combinatie. Het is weer een nieuwe variant van sperziebonen. Sander was iets minder enthousiast. Ondanks dat hij het wel lekker vond, heeft hij liever Sajoer Boontjes. Smaken verschillen..

Nodig:
- olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes (mijn blikje was 400 gram)
- 500 gr sperziebonen
- 1/2 bakje basilicum, alleen de blaadjes
- zout & peper
Bereiding:
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan (ik heb een wok gebruikt) op middelhoog vuur
- Voeg knoflook toe en bak in 3 min goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, 200 ml kokend water en een flinke mespunt peter en zout toe
- Breng het aan de kook en laat ruim 10 minuten pruttelen op zacht vuur tot de saus iets ingedikt is
- Kook de sperziebonen in 4 minuten tot ze beetgaar zijn
- Giet af en doe de bonen terug in de pan
- Giet de saus over de bonen en kook het geheel nog 5 minuten tot de bonen perfect zijn
- Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg een scheutje olijfolie toe en serveer
EET SMAKELIJK!!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb