Week 15: Shoarma anders

Ik kan mijzelf best wel een shoarma liefhebber noemen, maar als ik dat aan Sander voorstel om te gaan eten wordt hij meestal niet zo blij. Toen ik hem dit recept liet zien was hij wel enthousiast. Het blijkt namelijk dat hij de structuur van het shoarmavlees niet zo lekker vindt en aangezien dit met kip is was hij wel erg benieuwd.
In het recept staat dat je baby-romaine-sla nodig hebt. Ik ken het niet, maar vol goede moed ging ik naar de Plus. Helaas was de groenteman net zo verbaasd als ik want samen hebben we goed gezocht zonder resultaat...Ik ben uiteindelijk gegaan voor een trio van eikenbladsla en 2 soorten krulsla. Waarschijnlijk had ik naar de Albert Heijn moeten gaan omdat dit recept uit de Allerhande komt...
Ik denk dat baby-romaine-sla een stuk kleiner is. Voor 4 personen stond er 2 kropjes.. en in mijn gerecht was de sla best veel. Ik heb trouwens een nieuw plantje peterselie gekocht, want de mijne is nog niet groot genoeg. En de bakjes peterselie waren uitverkocht.
Het was een erg lekker gerecht waar we meer dan genoeg aan hadden. Het was zelfs zoveel dat ik er de volgende dag mee geluncht heb. En ondanks dat het koud was, was het nog steeds erg lekker. Grote kans dat het zoveel was omdat ik meer sla gebruikt heb dan nodig was..
Sander was gelukkig ook erg enthousiast, veel lekkerder dan voorverpakte shoarma. Het is een ideaal gerecht om in de zomer buiten te eten met een lekker glaasje wijn erbij.

 

Nodig:
- 4 pitabroodjes
- 300 gr kipfiletreepjes (ik heb 2 stukken kipfilet gebruikt en die zelf in reepjes gesneden)
- 25 gr shoarmakruiden (dat is van Silvo en zit in een zakje)
- olijfolie
- 1 sjalotje
- 1 kropje baby-romaine-sla
- 1 komkommer, geschild
- 1/2 bosje radijs
- 2 eetl sla-yoghurt-dressing
- 2 eetl griekse yoghurt
- 1/2 bakje peterselie

Bereiding:
- Doe de kipfiletreepjes met de shoarmakruiden en 2 eetl olijfolie in een kom en laat dit 15 min intrekken
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter (ik heb de wok gebruikt) en bak de kipfilet in ca 10 min goudbruin en gaar. Schep regelmatig om
- Snipper ondertussen de sjalot
- Snijdt de sla in reepjes van 1 cm breed, de komkommer in stukjes, de radijs in plakjes en meng dit door elkaar
- Meng de dressing met de griekse yoghurt en 2 eetl olijfolie
- Leg de sla op een grote schaal en sprenkel de dressing erover. Strooi de peterselie erover
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster
- Verdeel de kipshoarma over de salade en serveer het brood erbij

EET SMAKELIJK!!!!!